ZDRAVSTVENI OBJEKTI

KLINIČKI BOLNIČKI CENTAR OSIJEK

OBJEDINJENI HITNI BOLNIČKI PRIJEM I DNEVNA BOLNICA

Projektiranje TEHNOLOŠKOG PROJEKTA i INSTALACIJA za zgradu OHBP i Dnevnu bolnicu u Kliničkom bolničkom centru Osijek u istočnom dijelu bolničkog kruga, uz Huttlerovu ulicu. Zgrada je slobodno stojeća, etažnosti P0+P+2+tehnički prostor na krovu, proteže se u smjeru sjever-jug. U prizemlju se sastoji od središnjeg dijela, te lijevog i desnog krila, koja su od središnjeg dijela zgrade odijeljeni kolnim i pješačkim prolazima.


Zgrada (OHBP I DB) sastoji se od slijedećih tehnoloških cjelina:

(-1. podrum) predviđena je podzemna etaža s garderobama osoblja (liječnici, medicinske sestre/brat, čistačice), prostorima soba liječnika, sobama kolegija, biblioteke, spremišta, te tehnički prostori data centra, elektrotehničkih razvodnih ormara GRO-a i GRO-a UPS-a, obrade vode i kanalizacije, pripumpavanje kanalizacije podruma, povišenje tlaka hidrantske mreže, prostor tehničkih laboratorijskih plinova i prostor strojarnice cijevne zračne pošte.

(0. prizemlje)  prizemlje zgrade je podijeljeno u tri dijela. Središnji dio zgrade namijenjen je za OHBP (objedinjeni hitni bolnički prijem), koji se proteže uzdužno u smjeru sjever-jug. Lijevo i desno od njega projektirane su pristupne ceste s obostranim pločnikom (ulaz-izlaz na Huttlerovu ulicu) te lijevo i desno krilo zgrade. Lijevo krilo (prema sjeveru) je predviđeno za službu tehničkog upravljanja zgrade, toplinske stanice, stanice medicinskih plinova  i trafostanice, dok je desno krilo (prema jugu) namijenjeno za portu i prostore za najam.

(1. kat) smješteni su sadržaji dnevne bolnice – INTERNISTIČKI DIO i sadržaji hitne laboratorijske dijagnostike.

(2.kat) predviđeni su sadržaji dnevne bolnice – KIRURŠKI DIO

(krov) je tehnički prostor - ventilostrojarnica i rashladno-toplinska podstanica.

 OPĆI PODACI 

 GODINA:

2016. – 2022.

 POVRŠINA:

10 000 m²

 KATNOST:

Podrum + Prizemlje + 2 Kata + Tehnički prostor na krovu

 STATUS:

Izvedeno

 LOKACIJA:

Osijek, Hrvatska