ZDRAVSTVENI OBJEKTI

SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU LIPIK

DOGRADNJA FIZIKALNE TERAPIJE I BAZENA

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju provode se fizijatrijski tretmani polikliničkih (ambulantnih) i hospitaliziranih bolesnika, odraslih i djece.

Projekt je podijeljen u 4 faze. U prvoj fazi odrađena je kotlovnica. Faza 2 i 3 su obuhvatile prostore fiziklane terapije i bazen, te kuhinje s pratećim prostorijama. Zadnja faza odnosila se na spojni most.

(-1 podrum) Tehnički prostor (grijanje, klima, bazenska tehnika..). Veza s podrumom je s tri stubišta i dizalima. Ispod bazena nalazi bazenska tehnika i instalacije, ispod kuhinjskog dijela spremišta i hladnjače kuhinje, te pomoćni medicinski prostori (garderobe osoblja, spremišta materijala i sl.) ispod terapeutskih prostora

(0 prizemlje) Ovo je ulazna etaža odignuta od nivoa terena). U središnjem dijelu je čekaonički dio s prijemom pacijenata i info pult. Sa sjeverne strane od čekaonice je prostor hidroterapijskih tretmana hidromasažnim kadama. Na južnom dijelu je ambulantni dio. Uz spojni hodnik koji povezuje fizikalnu terapiju sa smještajnom zgradom tzv. Fontanom nalazi se zatvoreni bazen sa pratećim sadržajima. Na samom rubnom dijelu (sjever) je kuhinja s gospodarstvom. Oko dvorišnog platoa su formirani tehnički prostori za pripremu energenata.

(potkrovlje) Na ovoj etaži su isključivo medicinski i terapijski sadržaji. Prostori su formirani  u razne funkcionalne terapijske skupine. U dijelu  potkrovlja nalaze se i sobe fizijatra, terapeuta te sanitarni prostori. Hodnikom su ovi prostori vezani na stacionarni dio sa sobama pacijenta.

 OPĆI PODACI 

 GODINA:

2004. – 2006.

 POVRŠINA:

3 500 m²

 KATNOST:

Podrum + Prizemlje + Potkrovlje

 STATUS:

Izvedeno

 LOKACIJA:

Lipik, Hrvatska